Deponuz İçin İhtiyacınız Olan En Popüler Raf Modelleri

Deponuz İçin İhtiyacınız Olan En Popüler Raf Modelleri

Depolama raf sistemleri, depolama kapasitenizi en üst düzeye çıkarabilir ve genel depolama ihtiyaçlarınızı azaltabilir. Deponuz için ideal raf sistemini bulmak için oluşturduğumuz bu yazıda, Zem Raf Sistemlerinin en çok kullanılan raf modelleri seçkisine göz atacağız.

Raf sistemleri özellikle son on yıl içinde çok gelişti. Raf sistemleri birçok işletme için depolama alanı işlerinin başarısı için gereklidir. Ancak işletmelerin birçoğu bu sistemleri tedarik zincirinin önemli bir parçası olarak görmemektedirler. Bunun nedenleri finansal ve yer sorunları olarak görülebilir. Fakat raf sistemleri işin en önemli sac ayaklarından birisidir. Bu anlayışı düzeltmenin en basit yolu ise doğru raf sistemini doğru yerde kullanmaktan geçmektedir.

Depolama raf sistemleri, depolama kapasitenizi en üst düzeye çıkarabilir ve genel depolama ihtiyaçlarınızı azaltabilir. Deponuz için ideal raf sistemini bulmak için oluşturduğumuz bu yazıda, Zem Raf Sistemlerinin en çok kullanılan raf modelleri seçkisine göz atacağız.

1. İçine Girilebilir Depo Raf Sistemleri

İçine girilebilir depo raf sistemi tasarımı, istif makinenizin raf sistemine veya içinden geçmesine izin verir. Raflar çizgiler halinde olduğundan dolayı istif makinenizin içinden geçmesi için şeritler bulunmaktadır. Ardından aynı stok ürünlerini dikey olarak istifleyebilirsiniz. Bu sistem size yüksek yoğunluklu bir depolama sistemi oluşturur. Doğru bir şekilde yapıldığında bu sistem standart raf sistemlerine kıyasla deponuzun kapasitesini iki katına çıkarır.

2. Kayar Raf Sistemleri

Raf modelleri arasında ilk giren ilk çıkar sistemine göre oluşturulan depo raf sistemlerindendir. Birbirine yakın boyutlarda bulunan palet veya ürünlerin eğimli ve kayar platformlarda yükleme ve boşaltma işlemi yapılabildiği ve bu rafların hafif bir eğimle paletleri ya da ürünleri raf raylarında ileriye taşıması için makaralardan faydalandığı bir sistemdir.

Bir akış sistemine sahip olan bu model, ürünü ya da paleti arka taraftaki rafa koymanızı sağlarken her raf sistemine ayrı ayrı depolama yapabilme imkanı tanır. Geri itme sistemi, ürünü raf sisteminin aynı tarafından yükleyip çıkarmanızı sağlar.

3. Konsol Kollu Raf Sistemleri

Bu raf modelleri, hacimli ürünlere raf oluşturmak için bir karşı ağırlık kullanma sistemi ile çalışırlar. Farklı seviyelerde uzanan yatay kolları olan sağlam çelik direklerden oluşan raflar bulunmaktadır. Plastik profil boru, çelik boru ya da profiller ve ahşap ürünlerin stoklanmasında kullanılan raf modellerindendir. Konsol kolları farklı uzunluklara ve çeşitli dikey raf seviyelerine uyacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

4. Sırt Sırta Depo Raf Sistemleri

Bu raf modelleri, işletmeler için depo raf sistemini kurmadan önce seçilebilecek en popüler seçeneklerin başında gelen modellerden birisidir. Bu raf sistemi, tüm koridorlardan raflara ulaşma imkanı vermektedir. Sır sırta depolanan ürün ya da paletlere ulaşım tüm koridorlardan kolay bir şekilde yapılabilmektedir. En önemli avantajı, sistemi neredeyse ihtiyacınız olan her boyutta yapılandırabilmenizdir. Ayrıca kurulumu en kolay raf sistemlerindendir. Bu modüler raf sistemi sayesinde deponuzu en üst düzeyde verimle kullanma şansına sahip olursunuz. Rafların özellikleri; depolama yapılacak alan, forklift boyutları ve ürün özelliklerine göre proje esnasında belirlenmektedir.

5. Çift Derinlikli Depo Raf Sistemleri

Bu raf sistemleri sırt sırta depo raf sistemlerinin diğer bir uygulamasıdır. Her rafa iki adet palet girebilecek boyutta tasarlanır. Koridorlar daha az kullanılarak her rafa iki adet palet ya da ürünün girmesi sağlanarak depolama alanının kapasitesi en yüksek seviyede kullanılır. Yer tasarrufu sağladığından dolayı özellikle kapasitesi düşük olan depolama alanlarında uygulaması yapılabilecek en ideal raf modellerinden birisidir.

Yine sırt sırta depo raf sistemlerinde olduğu gibi bu modelde de raf sisteminin özellikleri; depolama yapılacak alan, istif makinesi boyutları ve depolanacak ürünlerin özelliklerine göre proje esnasında belirlenmektedir.

Zem Raf Sistemlerinin birçok raf modeli arasından size en uygun raf sistemi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kullanmak istediğiniz yeni bir depo alanınız varsa bu sistemleri de göz önünde bulundurmalısınız. Sahip olduğunuz alan miktarını ve ürününüze nasıl erişmeniz gerektiğini düşünmeniz proje başlangıcı için yeterli olacaktır. Böylece ihtiyaçlarınıza yönelik bir raf sistemini seçmenize rahatlıkla yardımcı olabiliriz. Raf modelleri hakkında daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilir, Zem Raf Sistemlerinin çözüm önerileri hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

WhatsApp