2. El Avantajlı Depo Raf Sistemleri Zem Raf’ta

2. El Avantajlı Depo Raf Sistemleri Zem Raf’ta

İkinci el depo raf sistemleri, ağır, hafif ve orta olmak üzere üçe ayrılır. Ağır raf sistemleri, palet ile yüklenmiş ağır ürünleri depolamak için dizayn edilen raflardır. Farklı boyut ve ebatlardaki ürünleri rahat bir şekilde depolayıp saklayabilirsiniz. Deponuzun genişliği ve yüksekliğine göre raf sayısı artabilir ya da eksilebilir. Bununla beraber ürünün ağırlığına göre cıvatalı veya kancalı tercihler yapabilirsiniz. Orta ve hafif raf sistemleri ise küçük ve orta ölçekli ürünler için en ideal depolama yöntemidir. Kolay bir şekilde kurulumu yapılabilir. Bununla beraber deponuzun yükseklik ve alanına göre raf hacmi genişletilebilir. İkinci el depo raf sistemleri seçerken, öncelikle ürünün yüksekliğini bilmeniz gerekir. Örneğin bir raf sisteminde üst bölme tavana yakınsa o raf kullanılmayacaktır. Bu nedenle ikinci el raf seçiminde üst bölmenin de kullanılabilecek olmasına dikkat edebilirsiniz. Rafların her bir bölmesini verimli şekilde kullanılması gerekir. Bunun için her bölmenin aralığı en az 50 cm olmalıdır. Ayrıca raf sistemlerini tercih etmeden önce ürünlerin hangi sektöre ait olduğunu da hesaplamanız gerekir. Örneğin, tekstil ürünlerini depolamak için kullanacaksanız plastik rafları tercih edebilirsiniz. Ancak ağır sanayi tarzı ürünleri depolayacaksanız çelik raf sistemlerini tercih edebilirsiniz. Bunun dışında ikinci el raf sistemleri sıfır ürünlere göre daha az maliyetlidir. Bu raflar ikinci el satılma amacı genellikle ürün fazlası olduğu içindir. Ufak çaplı işletmeler 2. el depo raf sistemlerini kullanması önerilir. Bununla beraber bazı raf sistemleri evlerde de kullanılabilir.

İkinci El Depo Raf Sistemlerin Avantajları

İkinci el depo raf sistemlerin, maliyet açısı dışında birçok avantajı bulunur.

  • 2. el depo raf sistemlerin ortalama en az 20 yıllık kullanım ömrü bulunur.
  • Ağır, orta ve hafif yük raf sistemlerini, sektör ve ürünlerinize göre tercih edebilirsiniz.
  • Çelik raf sistemleri orta ve ağır yüklü ürünlerin saklanmasında kullanabilirsiniz.
  • Plastik raf sistemlerini ise hafif yüklü ürünlerin depolanmasında  tercih edebilirsiniz.
  • Deponuzun istediğiniz yerine rahat bir şekilde monte edebilirsiniz
  • Raf bölme aralıkları ayarlanabilir şekildedir, ürünlerinizin boyutlarına göre raflarınızı aralıklarını değiştirebilirsiniz.
  • Ağır yük rafları ortalama 2 bin ile 2 bin 500 ton ürün depolayabilirken, orta ve hafif yüklü raflarda ortalama 500 ile 750. kg ürün taşıyabilirsiniz.
  • Yükseklik ve raf sayılarını depo alanına göre belirleyebilirsiniz.
  • Pratik ve rahat kullanım sağlar. Depo alan konusunda tasarruf yapmanızı sağlar.

Raf Modelleri

Depo raf sistemleri, ürünlerin ağırlığına ve deponun alanlarına göre değişiklik gösterir. Ağır, orta ve hafif yüklerin depolanabileceği farklı raf modelleri bulunur. Bu raf modelleri ürünlerin ağırlıklarına göre farklı malzemelerden oluşabilir. Ağır ve orta ağırlıklı ürünler için çelik malzeme kullanılırken, hafif ağırlıktaki ürünler için plastik raf modelleri tercih edilir. Bunun dışında 5 katlı metal raflarda kullanılabilir. Bu metal raflar, atölyelerde ve mağazalarda da tercih edilebilir. Bununla beraber raf sistemleri kolay bir şekilde monte edilebilir, değişebilir ve taşınabilir. Kullandığını deponun boyut ve yüksekliklerine göre raf modellerini tercih edebilirsiniz. Raf aralıklarını ve yüksekliğini istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Ayrıca çelik raf sistemleri tercih ederek alandan tasarruf edebilir, bölmelerin yüksekliğini ve sıklığını oluşturabilirsiniz. Çelik rafları arşivleme üzerine depolama sistemi olarak da kullanabilirsiniz. Depolama raf sistemleri uzun ömürlü, sağlam ve dayanıklıdır. İkinci el depo raf sistemlerini çok uygun fiyata Zem Raf üzerinden satın alabilirsiniz. İster ağır sanayi ürünlerinizi, ister orta ağırlıkta kırtasiye ürünlerinizi isterseniz de hafif ağırlıkta tekstil ürününüzü bu raf sistemlerinde depolayabilirsiniz.

WhatsApp